Sommardag

Idag har det verkligen varit härligt!
Får mig att tänka tillbaka på de vackra och varma stunder som faktiskt har infunnit sig i sommar...
 
(Trots allt regn!)
 
Krister med västkustshavet i bakgrunden. Så otroligt vackert!
 
Vi hörs!
 
 
 
 
 
 

Blommande träd

Jag kom att tänka på tidigare att jag skrivit att det regnat så otroligt mycket nu, och jag tänkte därför berätta att jag tagit in mina orkidéer.
 
Tidigare i år fick jag nämligen ett litet tips av min sambos farmor hur man kan göra för att ens orkidéer skall trivas, blomma och frodas hela sommaren utan att man behöver göra ett enda dugg! Hur gör man nu detta?
Jo! Man tar sina blommor och sätter dem i en ampel som man hänger upp i ett trad med mycket grenar och blad. Där kan man låta orkidén hänga hela sommaren så länge som det är fint (inte alltför kallt) väder.
 
 
Orkidéer i sig är väldigt tacksamma blommor att ha hemma. De ska inte vattnas så ofta, och det gör ingenting om man råkar vattna lite för lite. De vill inte heller ha särskilt mycket sol, och helst inte direkt solljus. Det man inte vill göra är att just låta dem stå i vatten. Därför är det viktigt att man har krukor med hål i botten om man hänger orkidéerna utomhus.
 
Orkidéer i träd fungerar så bra just däför att det är så likt deras naturliga (ursprungliga) miljö. I djungeln växer orkidéer faktiskt på träd, och låter sina rötter fästa sig i trädets grenar. Där får de tillgång till det vatten som rinner ned längs trädets stam när det väl regnar. Trädets grenar och löv skyddar orkidén från direkt solljus vilket den inte trivs i. Ofta regnar det otroligt mycket när det regnar, och likt kaktusarna i Arizona suger då orkidén upp allt vatten den kan och man kan lätt se hur rötterna utvidgas, blir tjockare och grönare. Blir rötterna tjocka och gröna har man en växt som trivs och mår bra, och som man inte behöver vattna på ett tag, då det finns risk i att vattna orkidéer för mycket.
 
Den största fördelen med orkidéer måste dock vara att de är så vackra!
 
 
 
 
 
 

Bättre tankar

Det löser ingenting att gå runt och vara irriterad. Därför tänkte jag nu vända på humöret för resten av förmiddagen genom att ändra lite på tonen här och berätta om min trevliga och produktiva gårdag!
 
Förmiddagen spenderade jag på jobbet, vilket gav chanser till nya spännande utmaningar då jag fick hantera både "gamla" klienter och nya med andra typer av bolag än sådant jag hanterat förut. Dessutom sken solen och hösten var som bortblåst. Jag skall nog här också nämna att jag natten till igår sov jag så otroligt gott, det måste ha varit den bästa sömnen i hela mitt liv! Vår säng är så underbart mjuk, och det är riktigt härligt att vakna i ett ljust, rent och vackert rum och blicka ut över gården. Efter jobbet åkte jag hem för en sen lunch.
 
Vi har nu en praktikant på gården från ett naturbruksgymnasium, och hon ska vara här i två veckor. Igår var alltså hennes första dag. Efter att hon hade gjort de sysslor som påvisats henne tog jag med henne ut på en ridtur på två av våra fjordhästar för att ge dem lite motion. Det blev en riktigt härlig ridtur i solen! Hästarna var ganska så ordentligt varma efteråt, så vi spolade av dem ordentligt. Vad var det första de ljusa och nu rena hästarna gjorde när vi släppte dem i hagen? Jo, rullade i leran förstås! Ha!
 
En av våra tre fjordingar
 
På kvällen tog jag och min sambo en promenad runt sjön, ca 7 km är det runt. En fin liten promenadstig är anlagd runt sjön och det är riktigt mysigt att gå där om kvällarna. Vi försöker göra det till en vana, men det har varit så otroligt dåligt väder på sistone att vi har hållt oss inne. Jag hoppas att det blir ändring på det.
 
Idag har jag också många trevligheter att se fram emot! :)