Adventspynt

Det var väl ingen som missade att det var första advent i söndags? 
Just då var jag ju iväg och överraskades med en babyshower för Ärtan, och inte en adventslunch som jag hade trott, hehe ;) 
Trots det hann vi med att adventspynta lite här hemma. På morgonen hann vi till och med att baka lite lussekatter som blev sådär otroligt saftiga, fluffiga och goda. Jag körde på koksbokens recept men hade även i lite vaniljsocker - en riktig hit som jag gärna tipsar om! Jag hade i ca 1 tsk till 1 sats (på 50g jäst) lussebullar.
 
Hoppas ni också fick chans att pynta och mumsa på något adventsgottigt :)
 
 
 
 
Tänk på att hålla ljusen under uppsikt så här i juletider!
 

Babyshower

Jag blev ju överraskad med en otroligt välordnad babyshower i söndags. Det var min syster och mamma som ordnat så fint och med så roliga lekar, och jag är helt överväldigad över att så många av mina vänner ville och kunde vara med och fira (det var ju ändå första advent)!
 
Jag blev helt och totalt överraskad - jag trodde nämligen att vi skulle iväg på adventslunch hemma hos mamma och pappa med min syster, hennes sambo samt några vänner till familjen. Så dyker vi upp hemma hos mamma & pappa och där står de allihop i hallen och ropar "surprise"! haha! Och det var det verkligen <3
 
Sen skålade vi i lite bubbel och inväntade några gäster som skulle dyka upp senare. Min syster hade ordnat en jätterolig bebis-quiz på kahoot.it (tips, tips!) där alla kunde vara med och tävla. Detta följdes av lite gissningslekar där vi alla bland annat fick skriva ned våra gissningar om datum, tid, vikt, hår, etc. på Ärtan när hon föds. Allt lades i kuvert som ska öppnas på dopdagen för att se vem som hade rätt! ;) Det blev även en lek där man skulle klippa ett snöre så lång som man trodde att mitt magomfång var just då. Ingen gissade rätt, och jag var nästan längst ifrån av alla! haha ;) 
 
Min pappa stod för lunchen, en jättefin buffé av små rätter (potatissallad, griljerad fläskfile, marinerad oxfile, hummus, tzatziki, olika sallader, etc.) där man fick plocka på sig det man ville och kände för. Allt var supergott!
Lunchen följdes av en sånglek som mamma anordnat med lite så-ska-det-låta och dobidoo-känsla, med tema vaggvisor/barnvisor. Så roligt! Även om vissa frågor var på tok för svåra ;) 
 
Sedan tog vi fika och presentöppning. Min syster hade fixat med en jättefin och supergod tårta (jag fick ta med resterna hem sen dessutom, mums!) Det kändes lite underligt att sitta där i mitten när alla tittade på när jag öppnade paket. Vi fick så mycket fint :) Jag känner mig fortfarande alldeles överväldigad över den omtanke som våra vänner ägnat oss då de valt ut detta fina. 
 
 
  
 
Till sist gissade vi på bebisfotografier. Så svårt! Jag lyckades nog pricka 70% rätt, men gissade fel på vem som var jag och vem som var min syster (vi har två fotografier som är tagna på exakt samma sätt - tagna i duschen uppifrån med duschmunstycket i munnen). Jag gick på att jag var en liten knubbis som bebis, men det var tydligen fel :P Jag och syrran var väldigt, väldigt lika när vi var små. Många trodde att vi var tvillingar, ända upp i mellanstadieåldern. 
Sedan gissade vi innehåll i barnmatsburkar där pappa tagit bort etiketten. Usch och fy! Jag kommer nog (om jag orkar) göra egna puréer till Ärtan när hon blir stor nog för det är ju för fasen vidrigt med barnmatsburkar! Jag tog inte hem många poäng där kan vi väl säga.
 
Allt som allt blev det en riktigt, riktigt lyckad dag och kväll och jag var helt slut sen när vi kom hem, fullastade med presenter, ballonger och blöjor :) 

Välkommen vecka 29!

Så har då ytterligare en vecka passerat. Jag tycker att vecka 28 gick väldigt fort, och vecka 27 minns jag knappt någonting av. Det är nästan så att jag måste titta i kalendern för att komma ihåg vad jag egentligen har gjort för något! 
Detta är lite av det trista med att ha bloggtorka - jag använder ju annars bloggen som ett sorts minne där jag kan gå tillbaka och titta på vad jag gjort och hur jag mått, osv. Det är roligt att titta tillbaka och minnas, särskilt när man har bilder som kompletterar texterna.
 
Nu i vecka 29 kan jag börja känna mig tröttare än vanligt, enligt apparna, eftersom jag går in i sista trimestern nu. Dessutom kan man känna ett obehag av att organen trängs undan samt att benen känns tunga och trötta.
Jag känner mig väldigt trött just idag, men jag tror att det beror på att jag sovit lite väl lite inatt. Vi kom inte i säng förrän rätt så sent och sen så sover jag inte så djupt som jag gjorde innan jag blev gravid (massor av konstiga drömmar samt en hel del kisspauser). Ändå går jag upp samma tid som vanligt för att hinna beta av lite jobb innan jag går ut med Rocky. Vi får se om det känns likadant imorgon eller om det bara är en engångs-grej idag.
Ärtans hjärna och andra inre organ fortsätter utvecklas och i övrigt jobbar hon på att växa sig större. Jag tycker nog att det känns att hon är lite större nu - det blir fler långsamma, stora rörelser och färre sparkar. Även om jag kan få en känga i sidan som väcker mig när jag sover ;) 
 
Vecka 28 började med ett besök på Yasuragi - och åh så skönt det var! Vi verkligen njöt hela helgen både jag, Ärtan & Krister.
Dessutom bjöd veckan på många fina promenader med Rocky eftersom vi äntligen fick till några dagar med fint väder. Skönt! Jag var även iväg med mamma till en växthusförsäljning i grannkommunen för att titta på julblommor och äta lite lunch. Det var riktigt mysigt!
I början av veckan kunde jag känna hur Ärtan verkade ha vridit på sig, då många av sparkarna kom långt ner och flera träffade blåsan - inte OK! Hehe ;)
I slutet av veckan fick jag hem mitt paket med tyg och tillbehör från tyg.se. Jag har fortfarande inte hunnit ta itu med det projektet ännu, men hoppas hinna med det imorgon eller på torsdag. På torsdag ska Krister på julbord med jobbet så då passar det nog bra.
 
Höjdpunkten vecka 28 var helt klart Yasuragi-helgen med Krister. Om ni inte har varit där förut så rekommenderar jag det starkt - man får en så otrolig känsla av sinnesro när man är där. Det var givetvis även lite lyxigt att få en ansiktsbehandling.
 
Sämst vecka 28 var... Jag vet inte. Jag mådde så sjukt bra hela veckan, kunde aktivera mig och känna mig på topp så jag tror inte att jag har någonting att klaga på alls. Inga krämpor eller så. Skippade att ta järntabletten när vi var på Yasuragi och då krånglade magen lite dagen efter, men det är allt. Så sista veckan i andra trimestern levererade rejält! :)
 
Magbilder vecka 28
Så kommer då magbilderna! Inte världens snyggaste, jag känner mig som sagt lite sliten just nu. Men bättre än ingenting alls! 
 
 
Men visst ser magen helt enorm ut? Det har gått så fort. Vi mätte den till 93 cm på babyshowern... Crazy!