Uteritt m nia

Känns jättekul att det går så fort fram nu. Jag väntar på bakslag men de låter sig väntas på hittills! 

Idag har vi följt med barngruppen ut i skogen och har provat våra första travsteg samt upp- och nerförsbackar! Hon klarade allt galant :)

Niauppdatering

Min lilla unghäst börjar bli så stor nu... eller vuxen iaf ;)

Innan påsk, den 6/4 fick vi sitta på henne för första gången, syrran och jag. Hon var helcool och tyckte inte det var någon big deal (snacka om förändring!) och vi var supernöjda med lilla fröken.
Sedan blev jag sjuk, påsken kom och det dröjde lite innan jag kunde fortsätta arbetet med ponnyn.
Sen påsk har jag fått sitta på henne 4 gånger till, och vi har även börjat "rida". Dvs; jobbat på framåtbjudning och styrning i skritt. Halterna sitter redan fint men framåtbjudningen återstår att jobba på. Jag hoppas att syrran kan komma över på fredag och rida före med vår trygga läromästare wio, det vore bäst.
Tillsvidare är jag på vår lilla ridbana där wio får stå uppbunden i ett hörn som sällskap (och käka gräs). Det hjälper ju dock bara med framåtbjudningen åt ena hållet, hehe... ;)
Idag får nia en paus för att fundera på denna stora förändring i hagen med sina vänner. Imorgon ska hon få komma in igen och fortsätta. Sen blir det nog paus på onsdag igen eftersom jag vill prioritera inridningen av vår shettiskille Pysen och det är inte ofta man har små duktiga ryttare på plats som kan hjälpa till.

Nu är vi igång! :D

Sömnförändring

Den senaste veckan har iduns sömnrutiner verkligen ändrats. Jag har inte vågat tro att det är något permanent men nu har helt ärligt hoppet blossat upp inom mig!

Numer sover hon 3-4 timmar i sträck första perioden fram till nästa amning. Jag är en morgonmänniska och lägger mig med Idun runt 20/21. Vi ammar (tar fortfarande ca 1h m blöjbyte, kanske lite kortare nu) och sen somnar vi båda. På sistone har hon alltså inte vaknat för mer mat förrän kl 00:30/01:30! Sedan varierar det hur natten sen fortgår.

Inatt gick vi o la oss 22 och hon vaknade sen 03:30. Ville bara snutta lite och somnade snabbt om. Samma visa kl 05. Vid 06:30 åt hon iaf lite (kanske 15 min). Måste erkänna att jag trugar MASSOR för det känns så konstigt att hon inte är hungrig. Nu är klockan 7:50 och hon sover ännu. Bästa bebisen <3

Vi har haft en natt som denna innan så vi kanske rör oss mot mindre nattamning nu? Vi får se, iom att jag kan välja att ligga kvar i sängen vid behov stör det mig inte alls om nattamningen fortsätter ett tag till, så mysigt :)

Nu ska jag gå upp o äta frukost, får se när lilltjejen vaknar o vill ha sin! Borde ju vara rätt så snart ;)