Niauppdatering

Min lilla unghäst börjar bli så stor nu... eller vuxen iaf ;)

Innan påsk, den 6/4 fick vi sitta på henne för första gången, syrran och jag. Hon var helcool och tyckte inte det var någon big deal (snacka om förändring!) och vi var supernöjda med lilla fröken.
Sedan blev jag sjuk, påsken kom och det dröjde lite innan jag kunde fortsätta arbetet med ponnyn.
Sen påsk har jag fått sitta på henne 4 gånger till, och vi har även börjat "rida". Dvs; jobbat på framåtbjudning och styrning i skritt. Halterna sitter redan fint men framåtbjudningen återstår att jobba på. Jag hoppas att syrran kan komma över på fredag och rida före med vår trygga läromästare wio, det vore bäst.
Tillsvidare är jag på vår lilla ridbana där wio får stå uppbunden i ett hörn som sällskap (och käka gräs). Det hjälper ju dock bara med framåtbjudningen åt ena hållet, hehe... ;)
Idag får nia en paus för att fundera på denna stora förändring i hagen med sina vänner. Imorgon ska hon få komma in igen och fortsätta. Sen blir det nog paus på onsdag igen eftersom jag vill prioritera inridningen av vår shettiskille Pysen och det är inte ofta man har små duktiga ryttare på plats som kan hjälpa till.

Nu är vi igång! :D

Kommentera här: