Eventfoto

På gården där vi bor har vi fördelat ut de olika arbetsuppgifter/uppdrag som finns mellan oss två familjer givet vad vi tycker är roligast/är bäst på.
Jag sköter exempelvis all barn- och ungdomsverksamhet samt administrativa uppgifter som hemsida, mail, bokningar, osv. (När jag inte är gravid avlastar jag även med djurskötseln).
Bonden (Kristers pappa) sköter maskinpark & underhåll, jordbruk och kringliggande aktiviteter.
Bondens fru sköter om gårdens dagliga skötsel och är huvudansvarig för alla djur.
 
Så vad gör då Krister? Jo, han är eventansvarig!
Vi har flera lokaler på gården som vi hyr ut till fester och event. Framförallt har vi en stor fin loge som vi hyr ut, mestadels till bröllop. Det är något alldeles magiskt med lantliga bröllopsfester i logen, åtminstone tycker jag det. Jag är å andra sidan lite partisk eftersom jag själv gifte mig här hemma på gården och hade bröllopsfesten på logen ;)
 
I vilket fall så har vi runt 15 bröllop på gården varje år och Krister är med och ser till så att bröllopen lever upp till alla de drömmar och idéer som brudparen kan tänkas ha. Jag är en typisk planeringsperson som gärna funderar över saker både en och tre gånger innan jag säger om de kan genomföras eller ej, Krister är inte sån. He makes it happen. Det är en av de saker jag beundrar så mycket hos honom - att han verkligen kan ta en idé och driva igenom den och få den att funka, även om jag tycker det låter crazy från början. Där är det sån tur att vi är varandras motsatser och kan komplettera varandra :)
 
Nåja, nu blev detta ett långt inlägg när det egentligen inte skulle bli det. Det jag egentligen tänkte säga var att jag i helgen hjälpte honom att fota några av de dekorationer som vi hyr ut till brudparen. Det har blivit en del saker genom åren. Dels från vårt egna bröllop men även saker från andras bröllop där han känt att någon haft en bra idé. Då har vi köpt upp deras dekorationer och hyr/lånar sedan ut dem vidare till andra brudpar.
 
Här har vi ett litet axplock, listan är så himla lång egentligen ;) Kristers PDF med tillval är nog typ 10-15 sidor lång...
 
 
 
 
 
 
 
 
Rocky fick vara med och fotografera också :)
 
 
Det var inte så mycket ljus nu när vi fotade men jag tyckte att det gick ganska bra att få till fina bilder ändå. Vi jobbade en del med att öppna så många portar som möjligt för att försöka få in så mycket ljus som det gick utan att skapa för mycket skuggor ;)
 
 
 
 

Veckosammanfattning v 37 & magbilder vecka 38

Ja, denna veckas magbilder är inget att hänga i granen. Jag är nu i v 37+3 och har verkligen inte lyckats frammana energin eller suget att fota magbilder, därför bjuder jag på 2 kassa mobilbilder här nedan. Jag får fylla på med vettigare magbilder framöver istället.
 
Sammanfattning vecka 37
Vecka 37 har jag jobbat mycket mindre än innan men har av någon anledning varit riktigt trött ändå? Hur har det gått till? Delvis handlar det nog om att jag sover så mycket sämre nu än jag gjort innan men delvis tror jag också att graviditetshormonerna har kommit ikapp med mig tillslut. Så är det och så kommer det få fortsätta vara tills vi är framme vid målet, antar jag. Är duktig med mina järntabletter så det borde inte påverka.
 
Vecka 37 avslutade jag 2016 för vårt egna företag, jobbade max typ 50% (totalt, inklusive vårt egna också), fick hem vaggan till barnrummet, gick på vackra morgonpromenader med Rocky, testade ansiktsmask, köpte tulpaner, klippt mig, haft ett par jobbiga nätter sömnmässigt och därutöver även haft tunnbrödsbak med familjen.
En del förvärkar har det blivit men det har inte ökat nämnvärt mot veckan innan. Stor skillnad är det dock i hur mycket jag orkar röra mig numer - blir sjukt trött även vid korta promenader med vovven och känner tryck nedåt. Håller tempot nere och kortar ner turerna.
 
Jobbigast vecka 37 var nog att inte få sova ordentligt. Som tur var har jag ju inte jobbat så mycket så det har funnits möjlighet att vila på dagarna. Måste ändå påstå att humöret har påverkats av detta.
 
Bäst för veckan var helt klart tunnbrödbaket - även om jag blev supertrött efteråt var det så himla roligt & mysigt!
 
Vecka 38
Ärtan är nu helt fullgången och klar! Det tycker jag känns jätteskönt. Från och med nu får hon ploppa ut när hon vill, om ni frågar mig :) Jag känner mig stärkt och redo för förlossningen. Enligt apparna väger hon 3-3,2kg, så i verkligheten är det nog några gram extra ;)
Många mammor blir trötta pga sömnbrist (hallå hallå!) och längtar efter att graviditeten ska vara över. Man kan känna en stickande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten (jag tror jag har känt detta faktiskt). 
 
Det börjar bli allt mer informationsfattigt i apparna nu - men det är ju för att allting är färdigt! Krämporna sägs bli fler och mer enträgna men för lilla Ärtan gäller bara att samla på sig energi & fett inför den jobbiga förlossningen. Jag ska dubbelkolla med BM på onsdag att Ärtan fortfarande ligger med huvudet nedåt men helt ärligt tror jag faktiskt det, så jag håller tummarna :)
 
(Hemska) Magbilder vecka 38 (37+2):
 
 Ska försöka få till något bättre framöver, I promise!
 
 
 

Detta med att packa förlossningsväskan...

Nu är vi i vecka 38 (redan halvvägs igenom vecka 38 faktiskt - ännu en gång är jag sjukt seg med veckouppdateringen!) och vi har fortfarande inte packat färdigt förlossningsväskan... Vad är det för fel med oss? Jag har haft det på min att-göra-lista i två veckor nu. Det är som om jag känner ett osynligt motstånd som gör att det aldrig blir klart!

I vilket fall så har Krister plockat fram väskor åt oss och jag har skrivit en packlista. Han har börjat lägga i några saker i väskorna men de gapar i princip tomma om jag ska vara helt ärlig. Jag är ju inställd på att föda för tidigt, borde jag då inte vilja få detta klart? Suck :P 
 
Lovar därför mig själv att försöka packa färdigt väskorna SENAST på onsdag. Vi får se hur det går med det ;)
Känns i alla fall skönt att ha packlistan klar!