Tunnbrödsbak

I söndags hade vi över min familj på tunnbrödsbak hemma hos oss. Vi började eldningen kl 7 på morgon. Nåja, Krister började elda medan jag satte degen. Helt otroligt vilka mängder det är - vi räknade ihop det till att vi gjorde av med 12 kg mjöl. Det är 6 normalstora mjölpaket, för er som undrar.

Vid 10 ungefär började våra gäster dyka upp. Det blev lite husesyn iom att vi gjort om lite i barnrummet, sovrummet och matsalen sedan de var över sist. Sedan började vi med baket.
Det var ganska lagom att vara 8 personer för då behövde man inte hålla igång och baka precis hela tiden utan kunde stå och prata, titta, komma med hjälpsamma kommentarer och äta nybakt tunnbröd med smör... mmm! Svårslaget, verkligen.

Vi bakade i sisådär 2 timmar och sen grillades det lite korv & gjordes potatismos så åt vi tunnbrödsrulle till lunch! Perfekt va?
Mamma & pappa har varit på korvstoppningskurs så de hade med sig lite egna specialkorvar som var riktigt uppskattade!

En riktigt rolig dag i alla fall :) men sen var jag helt slut! Vi lyckades baka ihop 75 st tunnbröd med våra nyttjade 12 kg mjöl. De är ungefär 2-3 ggr så stora som de man köper i affären, så det är inte så illa.

Det bästa med att bjuda över familjen är å andra sidan att de hjälper till med disken utan att man behöver be om det. Min pappa ställer sig alltid och tar disken direkt, men så har det alltid varit hemma också :)

 
 
 

Kommentera här: