Veckosammanfattning v 37 & magbilder vecka 38

Ja, denna veckas magbilder är inget att hänga i granen. Jag är nu i v 37+3 och har verkligen inte lyckats frammana energin eller suget att fota magbilder, därför bjuder jag på 2 kassa mobilbilder här nedan. Jag får fylla på med vettigare magbilder framöver istället.
 
Sammanfattning vecka 37
Vecka 37 har jag jobbat mycket mindre än innan men har av någon anledning varit riktigt trött ändå? Hur har det gått till? Delvis handlar det nog om att jag sover så mycket sämre nu än jag gjort innan men delvis tror jag också att graviditetshormonerna har kommit ikapp med mig tillslut. Så är det och så kommer det få fortsätta vara tills vi är framme vid målet, antar jag. Är duktig med mina järntabletter så det borde inte påverka.
 
Vecka 37 avslutade jag 2016 för vårt egna företag, jobbade max typ 50% (totalt, inklusive vårt egna också), fick hem vaggan till barnrummet, gick på vackra morgonpromenader med Rocky, testade ansiktsmask, köpte tulpaner, klippt mig, haft ett par jobbiga nätter sömnmässigt och därutöver även haft tunnbrödsbak med familjen.
En del förvärkar har det blivit men det har inte ökat nämnvärt mot veckan innan. Stor skillnad är det dock i hur mycket jag orkar röra mig numer - blir sjukt trött även vid korta promenader med vovven och känner tryck nedåt. Håller tempot nere och kortar ner turerna.
 
Jobbigast vecka 37 var nog att inte få sova ordentligt. Som tur var har jag ju inte jobbat så mycket så det har funnits möjlighet att vila på dagarna. Måste ändå påstå att humöret har påverkats av detta.
 
Bäst för veckan var helt klart tunnbrödbaket - även om jag blev supertrött efteråt var det så himla roligt & mysigt!
 
Vecka 38
Ärtan är nu helt fullgången och klar! Det tycker jag känns jätteskönt. Från och med nu får hon ploppa ut när hon vill, om ni frågar mig :) Jag känner mig stärkt och redo för förlossningen. Enligt apparna väger hon 3-3,2kg, så i verkligheten är det nog några gram extra ;)
Många mammor blir trötta pga sömnbrist (hallå hallå!) och längtar efter att graviditeten ska vara över. Man kan känna en stickande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten (jag tror jag har känt detta faktiskt). 
 
Det börjar bli allt mer informationsfattigt i apparna nu - men det är ju för att allting är färdigt! Krämporna sägs bli fler och mer enträgna men för lilla Ärtan gäller bara att samla på sig energi & fett inför den jobbiga förlossningen. Jag ska dubbelkolla med BM på onsdag att Ärtan fortfarande ligger med huvudet nedåt men helt ärligt tror jag faktiskt det, så jag håller tummarna :)
 
(Hemska) Magbilder vecka 38 (37+2):
 
 Ska försöka få till något bättre framöver, I promise!
 
 
 

Kommentera här: