Idun 4 månader

Nåja, nu är Idun närmare 5 än 4 månader, men ändå!

Hon har gjort några fina framsteg på sistone:
- har fått intresse för leksaker och sträcker sig efter, håller i, slickar på och byter hand på leksaker.
- kan "snurra" på mage, dvs. Vrida sig om 180 grader när hon ligger på mage så att näsan sedan pekar åt helt motsatt riktning.
- har ju sedan ett tag kunnat vända från rygg till mage men nu även från mage till rygg
- har tagit sina första krypsteg (i tisdags), men det var nog mest av misstag då hon inte gjort det igen sen dess.
- har fått provsmaka lite vanlig mat; vattenmelon (mums!), potatismos, mosad avocado, gurka, mosat bröd med smör samt äggröra. Vi kan väl säga att det finns en del utvecklingspotential vad gäller förmågan att behålla maten i munnen. Hittills har jag doppat fingret i det hon ska få smaka och så har hon fått suga på fingret för att få i sig maten (inga skedar än).
- det är nu mer regel än undantag att hon sover från ca 20/20:30 till ca 4:30/5:30 utan att vakna. Vid 4:30/5:30 vaknar hon för blöjbyte & amning men somnar sen om och vaknar för dagen kl 7. Hon sover kanske vid 1-2 tillfällen dagtid, ca 30-60 min per gång.

Vi har en glad liten tjej som vill vara med där saker händer och gärna titta sig omkring. Liggdelen i vagnen funkar inte längre särskilt bra men vi försöker ha kvar den ett tag till, känns för tidigt att byta ännu.
Det funkar fortsatt bra att både amma och äta pumpad mjölk på flaska (när jag jobbar).
Hon är fortfarande positiv mot nya människor och ler gärna glatt mot alla, men känner givetvis igen vissa människor lite mer och blir då extra glad (mamma, pappa, moster, osv.)Kommentera här: