Lördag

Nu sitter jag här i soffan igen och vilar ikapp lite. Har precis slängt in lite pommes i ugnen inför middagen, vi ska grilla lite entrecote här hemma idag, lyx! I & K är i affären för att komplettera med lite bea.
Nu kommer det faktiskt bli kött-lyxigt i säkert ett år framöver då vi tog återtag på en av våra kvigor som fått gå till slakt (vi delar den med Ks pappa&fru). Vi äter ju väldigt lite kött här hemma annars men nu blev det ca 70 kg som var vår andel och det håller bara 8-12 månader i frysen. Tror dock det blir en för stor omställning för oss att gå från 1dag/vecka till typ 5 dagar/vecka så en hel del lär ges i present till min familj. 
Vi är alla så i min familj att vi uppskattar köttet mer om vi vet att djuret haft det bra och levt ett värdigt liv, även om det betyder att vi vet namnet på djuret och har kliat och kelat med henne när hon levde. Har diskuterat det med många av ungdomarna här på gården och där är åsikterna delade; vissa håller med mig och andra menar att just dessa djuren känns mer som husdjur och därför oätbara. Många som hänger här är också vegetarianer så då blir det lite av en icke-fråga, de har ju redan gjort sitt val.

Nåja, lång utläggning det där om att vi ska grilla ikväll! Igår blev det också grillat (halloumiburgare, mums!) och imorgon bjuds det på grillad squid och/eller lax hemma hos mina föräldrar. Mums!

Idag kom vi faktiskt iväg på den där efterlängtade cykelturen, Yay! Vi köpte bullar & sallad på caféet och tog med hem och lunchade på altanen. Lä i uterummet och full sol! 
Utöver det har det blivit lite promenader men främst växthus-bygge. Eller, ihopsättande är kanske rätt ord. Vi har köpt en färdig byggsats från Skånska Byggvaror (köpte uterummets glaspartier därifrån och har varit väldigt nöjda). K har jobbat sedan förra helgen med att anlägga och fylla ut grunden och bygge av ram och nu var det alltså monteringen kvar. Vi hann inte färdigt idag men räknar med att ha det klart imorgon. Det är ju ingen jättebrådska, snarare mysigt att hålla på tillsammans när I är nöjd med att leka själv på gräset. Så kan man ta en paus och skratta åt vovven som rullar sig i gräset! Mysigt ❤️

Nu ska vi ut och grilla, ciao!

(null)
I älskar sin cykelvagn!

Välkommen vår

En vecka sedan sist och en del har hänt. Det som vi alla har märkt är nog att våren kommit till slut! Nu har snön tinat helt från alla ridstigar och det har börjat komma upp både tussilago och blåsippor. Gräset börjar så smått komma till liv också vilket uppskattas av våra fyrbenta här på gården.

Denna vecka har känts ganska lagom. Jag jobbade måndag, tisdag, torsdag men gick hem redan kl 14 både tisdag & torsdag. I tisdags besökte vi nämligen Is nyaste lilla kusin för första gången! Det är min syster som fått barn och det känns så roligt att I får en kusin så nära oss och givetvis lite roligt med en flicka bland alla killkusiner - lite variation, liksom!

Hursomhelst, jättemysigt att träffa lilla bebisen som sov under hela tiden vi var där. Vilket faktiskt inte var så länge, man vill ju inte tränga på för mycket i bebisbubblan. 

I torsdags var det Djurkul & min grupp skulle ha körning så då var det skönt att komma hem tidigt för att hinna få in och fixa ponnys i tid. 

Idag har jag varit hemma med I, jag hade någon timmas kontorsjobb och sedan skötte vi om djuren på eftermiddagen men i övrigt har vi bara tagit det väldigt lugnt. Har tom kunnat ligga och sola lite på altanen medan I lekte i gräset bredvid. Rocky hittade en skuggig plats och la sig och sov. Härliga, lata dagar! Efter djuren grillade vi halloumiburgare till middag, oslagbart!

Imorgon ska jag se om jag hinner/orkar ta in Nia så att hon får jobba lite ponnyridning, det vore skoj! K kanske måste jobba annars hoppas jag att vi kan äta lite picnic på gräsmattan eller ta en cykeltur och köpa lite mumsigt fika från ett superkafé i närheten.
Vi får se hur det blir!

(null)

Helg

Gäsp! Så trött jag är. Vi är gårdsansvariga denna helg och det innebär ju tidiga mornar. Trots det var vi uppe rätt sent igårkväll då vi hade besök över (vilket givetvis var supertrevligt!). Så skönt att alla sjukdomar har släppt så vi kan umgås lite med folk utan att se ut som zombies.
Igår fick lilla Nia, som inte är så liten längre, jobba på vår ponnyridning. Hon skötte sig exemplariskt. Det blev nog 8-10 varv totalt och resten av tiden fick hon stå och åtnjuta allas uppmärksamhet. Kommer bli en superponny i vår verksamhet det där. Efter stängning följde jag & i med ut på stora vagnen när de som hjälpt till på ponnyridningen skulle ut på rid- och körtur. Jag hade frågat och en av flickorna ville prova att rida Nia efteråt och det gick toppenbra. Hon behöver dock få på sig skor snart. Just nu är ju ridstigarna väldigt mjuka men det varar inte hur länge som helst. 
Tjejen som red skötte det riktigt bra och lät inte Nia "springa igång" galoppen utan såg till så att hon fattade ordentligt. Nia tycker fortfarande det är jobbigt så det är superbra träning. 

Bästa med gårdagen var nog grillat till middag när vi kom hem från turen. Middagen åt vi dessutom ute i uterummet, så härligt! Nu är våren här!

Idag har jag och I sopat berget utanför stallet. Det är ett säkert vårtecken här hos oss. I tyckte det var superkul att gå omkring och kika på allt och känna på redskapen. Efter vi tömt kärran hälsade vi lite på getterna och grisarna också. Det gillade I också. 
Senare idag går vi nog till lammen och om vi orkar får nog I rida en tur på ponnyrundan, men vi får se. Jag är som sagt riktigt trött och ligger i skrivande stund nedbäddad i soffan medan I leker på egen hand i hallen. K håller på och anlägger lite inför vårt nya växthus, det är en del jobb men blir nog jättefint när det är klart.