Idun 1 år

Ja vilket firande vi hade igår! Nu är vi möra och slut i kroppen efter förberedelser två helger i rad i och med babyshowern jag anordnade för min syster förra söndagen. 

Vad har hänt på 1 månad?
Idun har tagit sina första steg! Hon har som mest tagit 3 steg utan att hålla i sig i något, även om hon fortfarande mest kryper om dagarna eller går med stöd av möbler/väggar. Men nu känns det att hon börjar bli stor! De första stegen togs i fjällen, den 6e februari.
Idun har också lärt sig klättra upp i soffan själv. Det gjorde hon redan den 4/2 och nu kan man inte stoppa henne, för här är hon motiverad! Det går inte längre att lämna henne själv i vardagsrummet ens i några sekunder för hon är ruskigt snabb. Som tur är hon ganska försiktig i alla fall!

Nu har jag börjat jobba 3 dagar i veckan ute hos klient och det har blivit en rätt stor omställning för mig, men jag tycker det funkar fint under omständigheterna. Klart jag saknar Idun när jag är iväg men det känns samtidigt som att jag njuter lite extra på våra två lediga dagar per vecka tillsammans!

(null)

(null)


Iduns födelsedag!

Nu är det ett helt år sen vår lilla tjej kom till oss, helt otroligt vad tiden går fort. Så mycket har hänt på detta år och visst har vi njutit och tagit vara på tiden även om det känns som om den springer iväg ibland.

Idag var en himla massa släkt över och firade vår lilla gullunge. Vi blev runt 30 stycken totalt. Vi bjöd på tacos (så tacksamt, lätt & gott & något för alla) samt tårta och annat mumsigt. Det var så trevligt att träffa alla igen, vissa ser vi verkligen inte särskilt ofta och det är ju extra kul att de verkligen tar sig tiden att åka hit till oss för att fira vår lilla dotter då!

(null)

(null)

Krister hade gjort sina traditionella drömtårtor, blir inget kalas utan dem, och jag stod för födelsedagstårtorna. Chokladbottnar med marsansås och hallongrädde täckta med vanlig grädde, mums! Jag älskar ju verkligen grädde... blev dessutom väldigt nöjd med utseendet på dem också!

(null)

Jag hade gjort 3 tårtor och det blev 1,5 över! Vi kommer alltså få äta tårta flera dagar framöver... men jag klagar inte, mums!
Efter lunch & fika samt presentöppning, då de flesta gått hem, tog vi med iduns kusiner och åkte lite pulka nerför kaninbacken. Barnen skrattade så de kiknade. Finns det något mer underbart än barnskratt? Idun sov gott vid den tiden, men vovven vår sprang ikapp med pulkan ner för backen och ut på isen. Så roligt han hade när han försökte valla in barnen till flocken igen!
En helhärlig dag, med andra ord.

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördag

Imorgon åker vi iväg på efterlängtad familjesemester till fjällen. Ska bli så härligt att komma bort och andas kall fjälluft. Hoppas på ett riktigt vinterlandskap. Tänker mig promenader med snön knarrande under foten och kylan bitandes i kinderna med en sprudlande vovve vid min sida och en gosig tjej nedbäddad i varma fällar i vagnen... det är min målbild med veckan!

Igår och idag har jag jobbat med ett roligt syprojekt. Det ska bli en present och del i det eventet som jag ska arrangera. Det har gått strålande hittills och jag märker hur mysigt jag tycker det är att sitta och pyssla på kvällarna. Gör mycket hellre det än fastnar framför TVn efter vi nattat I. Har suttit både igår och idag med händerna och tankarna upptagna med sömnad och öronen fyllda av klassisk musik. 
Nu är projektet slutfört och det kommer dröja lite innan jag får tid och ro att sätta mig på en dejt med symaskinen igen men jag har fått många idéer som jag gärna skulle vilja genomföra!

Klockan närmar sig 22 och det är läggdags för min del. Jag hoppas orka med ett morgonpass på gymmet för att orka med en hel dag stillasittande i bilen sen. 
God natt!

(null)