Myskväll

Vi gick upp och la I vid 19:45 igårkväll för att hinna ner i tid till Mandelmanns. Det är en ny säsong som börjat nu och även om vi båda tycker att Gustav är lite väl flummig och inte själva skulle göra allt på exakt samma sätt (ex tjursläppet förra säsongen - livsfarligt!) så är det ett riktigt mysigt program. Man blir lite sådär pepp efteråt!

Det är faktiskt denna serie som fått oss att ta vara på några tomater från förra årets plantor att ta frön på! Så idag efter lunchpromenaden hämtade jag våra sparade tomater från uterummet och klämde ut innanmätet i en burk och satte lock på. Nu får den stå och fermentera i 2 veckor innan det är dags att torka fröna, sen ska det försås här hemma!
 
 
 
Om några år kommer vi nog kunna ta över trädgårdslandet här på gården. Mannen som har hand om det nu har haft det i närmare 20 år och vi skulle aldrig komma på tanken att "sno" det från honom. Men han är en bit över 80 och orkar nog inte hålla på hur länge som helst. Vi känner ingen jättebrådska utan väntar gärna ut så han får avsluta på egna villkor. 
Drömmen är ju ändå att bli något så när självförsörjande. Vi tänker och planerar ganska ofta vad vi skulle odla när vi går våra långa promenader tillsammans.
Vi skulle nog börja med en hel del rotfrukter, vi äter massor av potatis, palsternacka, rödbetor, morötter, sötpotatis. Sedan skulle vi vilja ha ett växthus för gurka, tomat och aubergine. Om det finns plats i växthuset vore det roligt med citron, paprika och chili också! Annat som går åt är olika typer av sallad, zucchini, sockerärtor, spenat, sparris och diverse kryddor. Mmm! 
Sen vill jag ha bärbuskar. På tomten nu har vi hallonbuskar men jag skulle vilja ha vinbär (svarta och röda) och krusbär också! Rabarber har vi redan nu men jag skulle kunna tänka mig ytterligare några plantor. Ett äppelträd står redan där nere som brukar ge rikligt med äpplen. Jag skulle även vilja ha ett körsbärsträd. 
 
 
 
Våra odlingslådor nu är inte så stora men rymmer det vi helst vill ha åtminstone!
 

Kommentera här: