Torsdag

Just nu känner jag mig trött. K gick upp tidigt tidigt imorse för att åka iväg på jobb. Som tur var sov I igenom detta och vaknade inte förrän 7:30, så välbehövligt!
Idag är det jobb på schemat. Tyvärr är jag o K dubbelbokade så vi har kallat in min syster att vara barnvakt för att kunna få det gjort. I trivs så bra med henne och med hennes lillkusin J också för den delen. Vill alltid hjälpa till att stoppa in nappen, byta blöja och bära (fast just det får hon inte ännu). Känns ändå liksom lite extra stressigt när ursprungsplaneringen är kass, även om vi löser det.

Jag och I tog alltså sovmorgon, en promenad med vovven och så åkte vi och handlade. Nu har vi chillstund i soffan. Jag har slagit på "dumma mej" åt I och även om jag inte trivs med att I får skärmtid ännu så får jag köra en "good enough" inställning just idag när energin inte är på topp. Förhoppningsvis känns det bättre snart.

Jättefint väder idag ju så lite trist att jag inte riktigt har energi att ta vara på det. Jaja. Vi gosar i soffan istället!

Hon säger nej!

Hittills i sitt lilla liv sagt JA till i princip allt men nu börjar vi märka att hon även lärt sig vad NEJ betyder, och har börjat använda sig av det också. Hon kan skaka på huvudet tydligt när jag säger att vi måste ta på oss tjocktröjan innan vi går ut, eller när jag frågar om hon vill ha mer mat. Så söt så man smälter! Än så länge har jag bara uppfattat det som att hon nu kan uttrycka sig när hon inte vill/behöver något, snarare än att hon använder ordet för att testa eller som "trots". Vi får se när det vänder...
Men det händer mycket mer just nu. I har kommit in i en fas där hon börjar härma våra ord även om hon kanske inte vet vad de betyder. Häromdagen förklarade jag att vi skulle åka och hämta upp moster & lillkusin för att åka till IKEA, varpå I svarade "EA". Så nu tror jag att det kan börja hända saker på talfronten. Det blir nog fler ord som bara vi föräldrar kan förstå (tidigare har hon uttryckt sig mindre spontant o mer eftertänksamt) men bara till en början, sedan lär det explodera. Senaste veckan har hon tex sagt "svamp", "vagn", "jacka", "kaka", och säkert fler ord jag inte kommer på. Dessutom har hon försökt härma andra saker, till exempel "mjiao", "Bianca" (en av våra getter heter det), och så "IKEA", och mycket mer!
Jättespännande och sååå roligt!

Idag har vår lilla unge varit en stjärna men jag är trött ändå, dels pga jobb men framförallt bara graviditeten! Vi gick in i vecka 37 idag. 37! Galet. 
Idag har vi pulat i köket; kokat lingonsylt, bakat kakor till höstlovslägret, preppat middag och bara städat. Sällan hon är så "tillåtande" i köket - hon är en matglad tjej och hon vet att matlagning brukar innebära mat inom kort och då blir hon väldigt lätt tjurig och tvär när hon inte får något. Men inte idag! Hon har lekt & trixat och hjälpt till. Sötnöten!
Sedan kom syrran o kusinen över o hjälpte mig ta in ponnysar till kvällens djurkul. Sen fikade vi en massa också! 

Nu är det läggdags! 
Godnatt!

(null)

Bröllop i Lund

Denna helg har jag och K varit nere i Lund för att fira bröllopet mellan två av våra goda vänner. Det var ett otroligt ståtligt bröllop som var otroligt välarrangerat från start till slut. 
Bruden var otroligt vacker i sin klänning, krona och slöja.
Klädkoden var civil högtidsdräkt så K hade hyrt en frack som han var så stilig i. Jag själv lyckades hitta en långklänning som passade på min gravid-i-v36-kropp, tur det! 
Vi har ätit gott och minglat runt och träffat härliga människor, ätit smarrig hotellfrukost och strosat runt på Lunds gator och torg. Och längtat en hel del efter lilla I, faktiskt. 

Det var ett barnfritt bröllop så hon fick stanna hemma hos mina föräldrar där hon trivts som fisken i vattnet. Skickat bilder från utflykter i skogen för att grilla korv och plocka svamp. De har dessutom envisats med att fortsätta ha blöjan av och hålla igång potträningen! Wow, så tacksamt! 
Nu är vi alla hemma igen och något trötta i kroppen är vi ändå redo att ta oss an en ny vecka. Snart v 37, hur ofattbart? Snart är hon färdigbakad där inne...

(null)