Lite bättre nu

Igår morse var det bara att konstatera: magsjukan hade slagit till. Usch. Jag är inte helt frisk ännu men det värsta har lagt sig. Nu håller jag bara tummarna för att resten av lilla familjen ska klara sig från detta!
Igår fick K vabba eftersom jag inte kunde/orkade vara med I, lika bra eftersom hon annars också troligtvis skulle insjuknat. Idag jobbar han igen men mest hemifrån, skönt. Bara ett möte nu där han är borta fram till kl 14.
Jag fick massor av sammandragningar igår och blev riktigt orolig. Visst för att de inte gjorde ont, men de kom var 3e/4e minut i ungefär 5 timmar. När det hållt på i 1 timma ringde jag förlossningen som sa att det var normalt och en effekt av kraftansträngningen som magen gick igenom nu. Mot kvällen när I lagt sig kunde jag äntligen få behålla lite dricka och bröd och då la sig även sammandragningarna, så skönt! Tyvärr hade vi ingen alvedon hemma så jag fick vänta ut febern som bröt någon gång mot småtimmarna imorse.
Idag har jag bytt sängkläder och gjort rent på toaletter. Så glad att vår städhjälp kommer imorgon (vi har varannan vecka) så att hela huset kan få kännas lite fräscht också! 
I tog en långsovare nu på dagen (hon är fortfarande förkyld) och äter lunch först nu. Hon är på finfint humör så det känns bra :)
Tänkte sätta mig i solen på baksidan ett litet tag om hon är medgörlig, håller tummarna för det!
(null)
Lilla sömntutan sov 1h i vagnen och sen 1h i soffan med mig...


En dag i lekparken

Fick ingen ordentlig ordning på sömnen inatt, vaknade kissnödig & utvilad vid 04. En stund senare tassar en gosig liten unge in i sovrummet och gör oss sällskap i sängen. Tvingar mig upp på toa, svårt att somna om sen. Den där lilla lyckas mycket snabbare än mig.
Hon sover åtminstone fram till 7:30 men jag känner mig inte alls utvilad, Ojoj. Skönt då att mannen tar en lugn morgon och hjälper till med alla morgonbestyr. Har fått ett sms från syrran att hon mår lite halvdant och vi får ställa in våra utflyktsplaner för dagen, trist.
Strax efter kl 9 sitter vi i bilen och kommer iväg, men jag har inte hunnit kolla vart vi ska åka ens. Stannar till utanför fårhagen så att I har något att titta på där bak medan jag skrollar igenom kommunens lista över lekparker igen och väljer en lite på måfå. Svårt att läsa sig till vilken ålder de är anpassade efter men gör en educated guess och kör sen iväg igen. 
När vi närmar oss kommer jag på att några vänner med bebis bor i närområdet och jag skickar iväg ett snabbt meddelande på messenger om att vi är där. Får oväntat nog svar att de har tid att komma förbi lekparken en stund sådär helt spontant, jättekul! Det var länge sen vi sågs allihop men på lördag ska vi på dop för deras lille son så det ser jag fram emot!
Vår improvisations-utflykt blev därför väldigt lyckad. Dessutom kom snart en liten förskolegrupp med 4-5 åringar och invaderade lekparken. Sötare ungar får man nog leta efter! De var så snälla och visade hänsyn till lilla I när hon stog ivägen eller ville förbi. Pratade glatt med mig och skrattade. Och I kunde ju sitta i säkert 20 minuter och bara titta på de andra barnen, så fascinerad var hon!
Vi rörde oss hemåt när I började be om dricka och jag insåg att jag glömt hennes vattenflaska, så klantigt. Tur att det var nära hem! 
Efter lunch och sovstund (då jag passade på att handla) gick vi ut och hälsade på kattungen, kultingarna och hönsen. Jättemysigt, men I tröttnar ganska fort. Sedan gick vi till vår lekpark här hemma och åkte några varv i kanan här med, både den lilla och den stora. Att gunga är bara roligt om jag sitter i gungan bredvid, hon vill inte gunga själv. 
Efter mellis har vi mest pulat och lekt hemma, tog en långdusch också innan det var dags att börja stöka ihop en middag. Det blev riktigt bra och I åt som en varg, hon har mest pillat i maten idag annars. Tomaterna har gått ner men i princip ingenting annat; inte ens bröd, majs eller yoghurt som hon älskar i vanliga fall.
K tog läggningen efter en osedvanligt utdragen arbetsdag (det är mycket jobb som kommer in nu & svårt att säga nej som egen) medan jag kunde stöka undan lite mail, bokföring och kölistor. Orkade inte göra klart bokföringen men fick undan det viktigaste. 
Nu hoppas jag på att kunna somna inom kort så jag får lite energi till utflyktsdagen imorgon!

(null)

(null)
Såå söta & nyfikna kultingar vi har!!

Lugna dagar & att njuta

Hej från sängen kl 7:30 på morgonen med en liten I snusandes nära intill... just nu har vi fått så sköna rutiner här hemma att jag påminner mig om att jag ska njuta så mycket det bara går nu innan nästa minsting dyker upp med sina rövardygn ;) 
I lägger sig runt 19:30, somnar på en kvart och sover numera fram till 7-8 någon gång. Oftast trippar hon in till oss runt kl 03 efter mardröm eller bara av vana & för att hon vet att hon kan. Inte oss emot! Skönt att få den där egentiden på kvällen men urmysigt att vakna upp bredvid gosig o glad bebis. Håller tummar & tår för att det kan få fortsätta så.
Sommaren har gått i ett och jag behöver lite vila. Graviditeten går superbra men jag börjar känna mig trött, är ändå bara i v 30 nu. I behöver en hel del aktivering för att sovstunderna ska bli så bra så jag är även tacksam för kommunens alla 12(!) lekparker dit vi kan gå/åka för att rasta spralliga ben med spring i. I klättrar upp för trappan och åker ner för rutschkanan helt själv, om och om igen. Så söt!
Idag tänkte jag försöka prova på ett besök till ÖF, men de börjar redan 8:30 och till dess hinner vi aldrig så vi får droppa in lite sent. Det var mer än 6 månader sen jag var där sist så det ska bli intressant att se hur det är nu när I är större, om det är något för oss eller ej.
Nu ska jag nog smita ur sängen och försöka att inte väcka lilla I. Tror inte det går, men vem vet? Mannen klev upp för 30 min sen och då vaknade hon inte.
Håller tummarna för att hinna fixa håret ifred ;) 
(null)
Magen i v 24 nere på västkusten