Helg

Gäsp! Så trött jag är. Vi är gårdsansvariga denna helg och det innebär ju tidiga mornar. Trots det var vi uppe rätt sent igårkväll då vi hade besök över (vilket givetvis var supertrevligt!). Så skönt att alla sjukdomar har släppt så vi kan umgås lite med folk utan att se ut som zombies.
Igår fick lilla Nia, som inte är så liten längre, jobba på vår ponnyridning. Hon skötte sig exemplariskt. Det blev nog 8-10 varv totalt och resten av tiden fick hon stå och åtnjuta allas uppmärksamhet. Kommer bli en superponny i vår verksamhet det där. Efter stängning följde jag & i med ut på stora vagnen när de som hjälpt till på ponnyridningen skulle ut på rid- och körtur. Jag hade frågat och en av flickorna ville prova att rida Nia efteråt och det gick toppenbra. Hon behöver dock få på sig skor snart. Just nu är ju ridstigarna väldigt mjuka men det varar inte hur länge som helst. 
Tjejen som red skötte det riktigt bra och lät inte Nia "springa igång" galoppen utan såg till så att hon fattade ordentligt. Nia tycker fortfarande det är jobbigt så det är superbra träning. 

Bästa med gårdagen var nog grillat till middag när vi kom hem från turen. Middagen åt vi dessutom ute i uterummet, så härligt! Nu är våren här!

Idag har jag och I sopat berget utanför stallet. Det är ett säkert vårtecken här hos oss. I tyckte det var superkul att gå omkring och kika på allt och känna på redskapen. Efter vi tömt kärran hälsade vi lite på getterna och grisarna också. Det gillade I också. 
Senare idag går vi nog till lammen och om vi orkar får nog I rida en tur på ponnyrundan, men vi får se. Jag är som sagt riktigt trött och ligger i skrivande stund nedbäddad i soffan medan I leker på egen hand i hallen. K håller på och anlägger lite inför vårt nya växthus, det är en del jobb men blir nog jättefint när det är klart. 

Kommentera här: