Lördag

Nu sitter jag här i soffan igen och vilar ikapp lite. Har precis slängt in lite pommes i ugnen inför middagen, vi ska grilla lite entrecote här hemma idag, lyx! I & K är i affären för att komplettera med lite bea.
Nu kommer det faktiskt bli kött-lyxigt i säkert ett år framöver då vi tog återtag på en av våra kvigor som fått gå till slakt (vi delar den med Ks pappa&fru). Vi äter ju väldigt lite kött här hemma annars men nu blev det ca 70 kg som var vår andel och det håller bara 8-12 månader i frysen. Tror dock det blir en för stor omställning för oss att gå från 1dag/vecka till typ 5 dagar/vecka så en hel del lär ges i present till min familj. 
Vi är alla så i min familj att vi uppskattar köttet mer om vi vet att djuret haft det bra och levt ett värdigt liv, även om det betyder att vi vet namnet på djuret och har kliat och kelat med henne när hon levde. Har diskuterat det med många av ungdomarna här på gården och där är åsikterna delade; vissa håller med mig och andra menar att just dessa djuren känns mer som husdjur och därför oätbara. Många som hänger här är också vegetarianer så då blir det lite av en icke-fråga, de har ju redan gjort sitt val.

Nåja, lång utläggning det där om att vi ska grilla ikväll! Igår blev det också grillat (halloumiburgare, mums!) och imorgon bjuds det på grillad squid och/eller lax hemma hos mina föräldrar. Mums!

Idag kom vi faktiskt iväg på den där efterlängtade cykelturen, Yay! Vi köpte bullar & sallad på caféet och tog med hem och lunchade på altanen. Lä i uterummet och full sol! 
Utöver det har det blivit lite promenader men främst växthus-bygge. Eller, ihopsättande är kanske rätt ord. Vi har köpt en färdig byggsats från Skånska Byggvaror (köpte uterummets glaspartier därifrån och har varit väldigt nöjda). K har jobbat sedan förra helgen med att anlägga och fylla ut grunden och bygge av ram och nu var det alltså monteringen kvar. Vi hann inte färdigt idag men räknar med att ha det klart imorgon. Det är ju ingen jättebrådska, snarare mysigt att hålla på tillsammans när I är nöjd med att leka själv på gräset. Så kan man ta en paus och skratta åt vovven som rullar sig i gräset! Mysigt ❤️

Nu ska vi ut och grilla, ciao!

(null)
I älskar sin cykelvagn!

Kommentera här: