Idun 11 månader

Nu har jag inte skrivit någonting på en vecka. Ibland blir det bara så. Jag har inte haft någon inspiration över huvudtaget. Dessutom har vi faktiskt haft en del att göra, men självklart har tiden funnits att sitta ner och skriva lite om jag gärna hade velat.
 
Nåja, nu ska detta inlägget handla om något mycket mer spännande - nämligen att Idun nu är hela 11 månader gammal!
 
Vad har hänt den senaste månaden då?
- Dels har hon lärt sig att vinka!
Den 6/1 kom hennes första riktiga vinkning och nu vinkar hon nästan varje gång vi säger "hej då" eller "vink-vink". Hon vet att hon får beröm om hon vinkar då och ser så himla nöjd ut!
- Dessutom har hon lärt sig en egen lek - att kasta saker!
Hon har blivit så himla duktig på att kasta också. I början var det mest att hon släppte saken hon höll i, ibland åkte den till och med baklänges. Men nu kan hon kasta klossar flera decimeter ibland! Hon kastar leksaken (kan vara en strumpa, en kloss, etc.), kryper efter den och kastar igen. Ibland får vi vara med också och då kan vi kasta fram och tillbaka till varandra. Så härligt när hon lyser upp och kör av sitt bebis-skratt också! Det är så ohämmat härligt.
- Hon går/springer bara med stöd av att hålla i 1 eller 2 händer
Vilken balans hon har fått! När hon är trött så trillar hon ofta men när hon är pigg är hon full i fart. Det är nästan aldrig en stilla stund här hemma! Hon springer fram med gåvagnen, sen får man hjälpa henne att vända den när hon kör in i en vägg, när den är vänd springer hon tillbaka igen. Håller man henne i händerna springer hon fort som attan och klarar även av de höga trösklarna (gammalt hus - de är 15 cm typ) ganska bra. (Tänk att för bara en månad sen satte hon sig fortfarande ner typ hela tiden)
- En gång tyckte jag verkligen att hon sa "mamma" och "pappa". Men hon sa det inte till mig eller K, utan bara sådär. Aldrig igen. Men det var perfekt uttal på det, i vanliga fall blir det mycket "mamamama" och "babapaba", men här var det verkligen "mamma" och "pappa" direkt efter varandra. 
 
Vi hade en lite sämre sömnperiod för någon vecka sen. Riktigt varför det var så vet jag inte eftersom det inte var några nya tänder eller någonting sånt. Nu på sistone har det varit riktigt bra så jag håller tummarna och hoppas att det fortsätter på detta sättet nu!
 
Våran älskling <3
 
 
 

Kommentera här: