Hemmagjord valnötsglass
I fredags hade vi gäster över på besök. Det var Kristers arbetskollega med sambo som var här och provade på pizzabak för första gången. Väldigt lyckat :) Dock gick vår pizzaspade sönder så nu måste vi försöka fixa den/köpa en ny (dyrt) innan vi kan baka pizza igen, vilket känns lite trist.
Kvällen till ära hade jag varit lite pysslig och "bakat" en hemmagjord vaniljglass med rostade valnötter. Jag lovar att det var lika gott som det låter! Enkelt att göra var det också, bara man är lite noggrann i förberedelserna. Tror nog att det bara tog runt 20-30 minuter inklusive diskningen efteråt.


Här följer receptet:
3 ägg delade i gulor och vitor
1/2 + 1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2dl vispgrädde
2dl tjock grekisk yoghurt, 10 %
ca 150g rostade valnötter, grovhackade
Vispa vitorna till ett styvt skum, häll i 1/2dl strösocker och vispa tills smeten blir blank och kan dras ut i toppar.
Vispa äggulorna med 1 dl socker pösigt.
Vispa grädden.
Vispa ner yoghurten i äggulesmeten och blanda i de rostade valnötterna. Lägg sedan i den vispade grädden och rör om.
Därefter ska man försiktigt vända ner äggvitorna i smeten, ungefär hälften i taget. Här ska man använda försiktiga rörelser.
När allt är ihopblandat häller man upp smeten i en form/fryslåda och ställer in i frysen. Efter några timmar har den stelnat och är klar! Mums :)
Receptet kommer från boken "Det Goda Enkla", en härlig bok med massor av inspirerande recept.