5 månader

Nu är vår lilla bustjej redan 5 månader gammal! Hon är fortsatt en positiv och glad liten tjej som vill vara med där saker händer och sällan vill ligga still. Fastän hon passerat 4-månadersfasen har hon inga problem med främmande människor utan ler fortfarande glatt vid mötet med någon ny!


Vad har hänt sen sist?
Nu har det inte gått så lång tid sen senast men några små förändringar tycker vi oss ha märkt:
- kan förflytta sig framåt, bakåt och åt sidan på egen hand. Kryper inte ännu utan kör någon egen typ av ålning (á la "masken")
- har börjat tycka att vovven är superrolig att titta på och små kommunikationstrevar har påbörjats (från båda håll)
- sover sämre än förut. Idun har nu i nästan 2 veckors tid vaknat kl 04:30-05:00 varje morgon och inte velat somna om efter amning. Ibland har hon inte ens varit hungrig, bara lekfull. Detta har varit oberoende på när hon lagt sig (vilket varierar mellan 18:30-20:30) och hur hon sovit under dagen... vi får se hur det utvecklas. Iom att vi har semester har det stört lite - vanliga vardagar går vi ju annars och lägger oss så tidigt att det skulle funka att gå upp kl 5. I dagsläget turas vi om.
- älskar att dansa: stå på våra knän och vicka på rumpan/kroppen samt böja på knäna när vi sjunger (med mycket hjälp från oss såklart). Små grodorna och ekorren är stora hittar!

Jag hoppas att sömnen ska utveckla sig till det bättre framöver. Egentligen har jag absolut inget att klaga på - från det att vi nattar på kvällen vaknar hon bara en gång för amning (runt 02) innan hon vill gå upp vid 5. Vilket är jättebra såklart!

Nej, nu är det läggdags så jag kan gå upp vid 5 imorgon ;) natti!

Kommentera här: